S
T
A
R
T
S
I
D
A
N

Julpyssel #2

Hello, i nästa pyssel innan jul så gjorde vi lussebullar eller lussekatter. Det "tråkigaste" med hela processen är att göra degen och det hände någonting så vi fick hälla i väldigt mycket mer mjöl än vad som egentligen behövdes. Men det gick bra! Det är som en tradition att göra allt detta innan jul, det är som en förberedelse samtidigt som det är mysigt att baka med familjen ihop med julmusik osv.
 
Här är degen mitt uppe i jäsningen! Den ska jäsa i ca 45 minuter och vi har såklart en bakduk över så degen inte svalnar för fort.
 
Sedan knådade vi degen så att den verkligen skulle bli bra och inte full md luft. Efter det rullade vi ut degen och delade den i bitar. Det gäller att vara väldigt snabb så inte degen jäser för mycket medan den ligger och väntar. Vi gjorde många olika former och utseénden för att få det roligare. De fick ligga och jäsa i ungefär 40 minuter per plåt.
 
 
 
 
 
 
Efter att de hade jäst i ca 40 minuter så skulle vi pänsla dem i ägg. Sedan är inte min familj så förtjust i russin så vi brukar strö över pärlsocker. Det låter kanske jätte konstigt men det passar verkligen bra till saffranen som finns i lussebullarna! Det måste ni prova!
 
 
Sedan är det bara att ta in dem i ugnen. Det är svårt att säga hur länge de ska vara inne i ugnen för det beror helt på i vilken storlek man har gjort lussebullarna. Man får helt enkelt vara med och kolla hela tiden! Resultatet blev bra och det är väldigt roligt att göra dem!
 

ida foto. ♛ ᴊᴜʟᴋᴀʟᴇɴᴅᴇʀ ❄
11 December, 2013 - 21:42 / BLOGG: http://prinsesc.blogg.se

så gott!!

Har just nu en tävling i samarbete med mizzy.se, i potten är ett valfritt löshår, kika gärna in om du är intresserad! http://prinsesc.blogg.se/2013/december/julkalender-lucka-10.html

Jasmine Lundvall
11 December, 2013 - 21:42 / BLOGG: http://jxsmine.blogg.se/

Åh älskar lussebullar!

ADARAS.se - Where blog meets magazine!
26 December, 2013 - 21:42 / BLOGG: http://adaras.se

Gott :D


Är du en Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: